Totální výprodej a slevy na všechno zboží. Ukončení prodeje

Jak nosit baret

...a nevypadat jako pepan

Jak už tomu v módě bývá dost často, módními trendy se stávají zprvu úplně obyčejné věci. U baretů tomu nebylo jinak. To, co bylo dříve dobré jen pro chudinu a dělníky, se později stalo „in“ pro každého, kdo chtěl držet krok s módními trendy.

Stačilo, aby si baret vzala Catherine Deneuve, Greta Garbo nebo v současné době Rihanna a z čepičky s anténkou se stal hit. A když v roce 2017 módní dům Dior zařadil baret do své kolekce, nebylo už možné o něm pochybovat.

Přestože tento doplněk, stejně jako každý jiný, slavil své vzestupy a pády, nelze o něm ani teď říct, že by jeho nošení bylo společenské paux pas.

 

Záleží především na tom, jak a k čemu se nosí.

 

Výhodou baretu je, že ho lze nosit prakticky k čemukoliv. Hodí se k elegantnímu kabátu i streetwearu. Na podzim nebo jaře se bude baret hodit k saku, kožené bundičce nebo blejzru. V zimě ho unosíte k vlněnému kabátu nebo kožíšku.

 

 IMG_20191206_194016

  

Baret lze pořídit v různých barvách i materiálech. Nejčastěji bývá vlněný nebo kašmírový, ale je k vidění i kožený, který může vypadat trochu rebelsky. Díky tomu, jindy obyčejný nebo jednotvárný outfit, dostane mladistvý look.

 

DSCF4845-01

 

Barety se dají nosit na několik způsobů a díky tomu můžete i s jednou pokrývkou hlavy vypadat každý den trochu jinak.

 

Nejčastěji se baret nosí zešikma těsně na ucho a mírně do čela.

 

IMG_20191206_194519

 

Hezky také vypadá, když si baret nasadíte na střed hlavy a stáhnete ho trochu dozadu a do strany. Pokud máte ofinu nechte ji koukat ven.

 

ofina

Zdroj: Pinterest

 

Když si baret nasadíte rovně a víc z čela je dobré přichytit ho pérky, aby vám nepadal.

 

dozadu

Zdroj: Pinterest

 

 Ať už si ho vezmete, jakkoliv a k čemukoli, pamatujte na pravidlo, že méně je někdy více.

Volte barvu, která váš celkový outfit buď oživí (k celočernému se bude hodit barevný baret) nebo decentně doplní (například tón v tón v tónu, v barvě vlasů, v barvě očí nebo v barvě kabelky či punčoch).

Materiál vybírejte podle toho, v jaké době baret nosíte (na jaro nebo na podzim se hodí lehčí materiál než v zimě).

 

Inspirace podle tvaru obličeje:

 

podle tvaru obliceje

 

 

Zpět do obchodu